У Туреччині закликали ЗМІ не показувати відео із заповненими вулицями

У Туреччині закликали ЗМІ не показувати відео із заповненими вулицями

Укрінформ
У Туреччині держрегулятор медіа через локдаун закликав телеканали не показувати відео, які зображають людні місця та заповнені вулиці, оскільки це створює враження масового порушення карантину.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Твітер-повідомлення Ілхана Шехіна, очільника вищої ради радіо і телебачення (RTÜK).

«Метою нашого нагадування є внесок у завершення повного періоду закриття, в якому ми доклали великих зусиль для свого здоров’я на національному рівні», - пояснив Шахін надані RTÜK рекомендації щодо відеоконтенту.

Він вказує, що в той час, коли вулиці та громадські місця були порожніми, з відеоконтенту складалося враження, що всі ринулися за покупками.

Своє бачення щодо відеоконтенту в період локдауну RTÜK виклав у вигляді комюніке, яке держрегулятор вважає «конструктивним нагадуванням». В опозиції такі дії вважають спробою застосування цензури.

Читайте також: У Туреччині розробили тест, який визначає штами COVID-19

Як повідомлялося, у зв'язку з високою захворюваністю на COVID-19 влада Туреччини вирішила запровадити повний локдаун до 17 травня.

За минулу добу в Туреччині було виявлено 24,7 тисяч нових випадків інфікування. 347 людей померли, 35,4 тисячі одужали. Станом на ранок сьогодні в країні вакциновано повністю 9,5 млн, ще 14 млн отримали першу дозу вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-