Корабель США відкрив попереджувальну стрілянину через іранські катери

Корабель США відкрив попереджувальну стрілянину через іранські катери

Укрінформ
У водах Перської затоки три катери іранського Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) швидко наблизилися до двох військових кораблів США, у зв'язку із чим один з останніх здійснив попереджувальні постріли.

Про це повідомила пресслужба П'ятого флоту ВМС США у Twitter, передає Укрінформ.

Сам інцидент стався в північній частині затоки 26 квітня.

"Катери (КВІР - ред.) швидко наблизилися до патрульного корабля ВМС Firebolt і сторожового корабля берегової охорони США Baranoff з невідомими намірами. Американські кораблі проводили операції із забезпечення безпеки на морі в міжнародних водах", - відзначили американські військові.

За їхніми словами, до пострілів вони кілька разів за допомогою гучномовця закликали іранські катери припинити маневри, проте судна КВІР відійшли на безпечну відстань тільки після стрілянини.

Згідно з даними газети The Wall Street Journal, це другий подібний інцидент за місяць у Перській затоці.

У виданні розповіли, що 2 квітня три швидкохідні бойові катери і судно забезпечення КВІР оточили два кораблі берегової охорони США в південній частині затоки і протягом трьох годин супроводжували їх.

Тоді екіпажі американських суден також зробили попереджувальні постріли. Напередодні цю інформацію підтвердили у ВМС США.

Фото: navy.mil

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-