ЄС судитиметься з AstraZeneca через невиконання COVID-контракту

ЄС судитиметься з AstraZeneca через невиконання COVID-контракту

Укрінформ
Європейська комісія запустила судовий розгляд проти фармацевтичної британсько-шведської компанії AstraZeneca за невиконання контракту на поставки вакцини від коронавірусу (COVID-19).

Як передає Укрінформ, про це у Твіттер заявила єврокомісар з питань здоров'я та продовольчої безпеки Стелла Кіріакідес.

«Нашим пріоритетом є забезпечення поставок вакцин від COVID-19, які відбуваються для захисту здоров'я громадян Євросоюзу. Саме тому Європейська комісія вирішила спільно з усіма державами-членами почати юридичний процес проти AstraZeneca», - повідомила вона.

За її словами, кожна доза вакцини має значення, адже кожна доза вакцини рятує життя.

Читайте також: ЄС домовляється із Pfizer про поставку ще 1,8 мільярда доз вакцини

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія погодила контракт на форвардні закупівлі вакцини з компанією AstraZeneca 14 серпня 2020 року, він набув чинності 27 серпня. Завдяки цьому контракту країни-члени дістали змогу закупити 300 мільйонів доз вакцини з можливістю додаткової закупівлі ще 100 мільйонів доз.

Ця угода передбачає також можливість для країн-членів передавати цю вакцину третім країнам із середніми або низькими доходами, або спрямовувати їх в інші країни ЄС.

Читайте також: Україна отримає від COVAX ще дві партії вакцини — які саме

У січні компанія AstraZeneca оголосила, що зможе поставити на ринок ЄС у першому кварталі меншу кількість доз вакцини, ніж це було передбачено контрактом з Єврокомісією.

Після цього Єврокомісія закликала компанію виявити «громадську та контрактну» відповідальність та поставити до країн ЄС передбачену угодою кількість вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-