Рятувальники знайшли уламки зниклої індонезійської субмарини

Рятувальники знайшли уламки зниклої індонезійської субмарини

Укрінформ
Підводний човен індонезійського флоту Nanggala, який затонув біля узбережжя Балі в середу, був виявлений розколеним на 3 частини на морському дні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє BBC із посиланням на військове відомство Індонезії.

Підтверджено загибель усіх 53 членів екіпажу субмарини. Також рятувальники виявили гідрокостюм, що може свідчити про те, що хтось із них намагався врятуватися.

Представники індонезійських ВМС заявили, що рештки підводного човна знайшли на глибині понад 800 метрів цієї неділі. Оснащений камерами підводний робот виявив майже 60-метрову субмарину на океанському дні, вона розвалилася щонайменше на 3 частини.

Фото: EPA

Відзначається, що розслідування трагедії триває, однак влада виключає людський фактор у цій трагедії, оскільки "всі необхідні процедури екіпажем були виконані".

Індонезійські військові мають намір підняти судно із дна Балійського моря, проте, як наголошується, в них немає подібного досвіду.

Читайте також: Усі члени екіпажу затонулого індонезійського підводного човна загинули

Як повідомлялося, підводний човен "Нангала" брав участь у військових навчаннях біля берегів Балі і перестав виходити на зв'язок 21 квітня.

ВМС Індонезії почали операцію з пошуку підводного човна і 53 членів його екіпажу.

Субмарина "Нангала" - одна з п'яти, які перебувають на озброєнні ВМС Індонезії. Її було побудовано у ФРН у 1983 році. У 2012 році субмарина пройшла масштабну модернізацію в Південній Кореї. Брала участь у бойових діях у Східному Тиморі.

Конструкція підводного човна розрахована на роботу на глибині не більше за 500 метрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-