Нові санкції проти Росії не поліпшать становище Навального - Маас

Нові санкції проти Росії не поліпшать становище Навального - Маас

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас виступає проти посилення антиросійських санкцій, наполягаючи на необхідності діалогу з Москвою.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє DW.

"Відносини (з РФ - ред.) дуже погані. Але вони не мають і залишатися такими", - сказав глава МЗС Німеччини в інтерв'ю телеканалу ARD. За його словами, суть дипломатії полягає в тому, щоб розмовляти з тими країнами, відносини з якими напружені, "а не завжди говорити тільки з тими, з ким немає розбіжностей у думках".

"Це особливо стосується Росії - і конкретно зараз", - упевнений Маас. За його словами, ніхто не може бути зацікавлений у тому, щоб постійні провокації та конфронтації перетворилися на серйозне протистояння - "вже точно не ми, в Європі".

Читайте також: Євросоюз не розглядає суверенітет України як розмінну монету - Маас

При цьому міністр нагадав, що після окупації Криму в 2014 році ЄС запровадив щодо Росії економічні санкції, які продовжуються кожні пів року. Крім того, за останні тижні ЄС двічі ввів обмеження проти Росії у зв'язку з отруєнням Навального.

У зв'язку з цим глава німецької дипломатії висловився проти ще суворіших заходів. Він висловив сумнів у тому, що "дуже жорсткі санкції" проти Москви поліпшать ситуацію з Навальним. "Я думаю, що це призведе до протилежного", - зауважив Маас.

Читайте також: Євросоюзу потрібна спільна стратегія щодо Росії - Маас

Як повідомлялося, кандидат у канцлери Німеччини від партії Зелених Анналена Бербок вважає за доцільне посилення санкційного тиску на РФ, аби забезпечити дотримання Мінських угод.

Зокрема, санкції проти Росії вона назвала суворими заходами, які, втім "постійно наражаються на перешкоди, бо німецький уряд міцно тримається за найважливіший престижний проєкт Кремля - ​​газопровід "Північний потік 2". Бербок, за її словами, давно б відмовилася від політичної підтримки цього проєкту.

Фото: МЗС ФРН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-