ЄС надасть допомогу Індії, де через пандемію перевантажені лікарні та крематорії

ЄС надасть допомогу Індії, де через пандемію перевантажені лікарні та крематорії

Укрінформ
Європейський Союз надасть підтримку Індії, що потерпає від пандемії COVID-19.

Про це президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн написала у Твітері, передає Укрінформ.

"Нас вкрай непокоїть епідемічна ситуація в Індії. Ми готові допомогти. ЄС об'єднає ресурси для оперативного реагування на прохання Індії про надання допомоги через механізм цивільного захисту ЄС. Ми солідарні з індійським народом!" - заявила фон дер Ляєн.

Водночас єврокомісар з питань кризового менеджменту Янез Ленарчич повідомив, що ЄС надасть Індії кисень для тяжкохворих пацієнтів, а також медикаменти. Нині тривають координаційні заходи між Єврокомісією та окремими країнами-членами ЄС щодо цього.

Як зазначає DW, рекордне збільшення кількості випадків COVID-19 у Індії призвело до перевантаження лікарень, кладовищ та крематоріїв.

Коронавірус в Індії поширюється вкрай високими темпами. Міністерство охорони здоров'я 25 квітня повідомило про рекордні майже 350 тисяч нових випадків зараження коронавірусом та 2767 смертей за добу. Загальна кількість підтверджених випадків COVID-19 у країні сягнула 16,9 мільйона, а летальних - понад 192 тисячі.

Катастрофічна ситуація спостерігається в індійських клініках і лікарнях. Керівництво багатьох медзакладів повідомило про нестачу медичного кисню і ліків для тяжкохворих. У низці міст поблизу клінік і лікарень утворилися черги хворих або їхніх родичів.

Читайте також: Twitter видалив пости з критикою боротьби з COVID-19 в Індії

Причиною стрімкого поширення недуги в країні є новий, більш заразний та небезпечний варіант коронавірусу, який сформувався на її території.

В окремих містах, у тому числі столиці Нью-Делі й фінансовому центрі країни Мумбаї, намагаються стримати поширення вірусу за допомогою жорсткого локдауну й нічної комендантської години.

За даними Worldometer, у світі зафіксовано 147 560 597 випадків зараження коронавірусом, у тому числі 3 118 443 летальні, одужали 125 111 719 осіб.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-