Президент Вірменії прийняв відставку уряду

Президент Вірменії прийняв відставку уряду

Укрінформ
Президент Вірменії Армен Саркісян підписав указ про відставку уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють Новини Вірменії.

«Відповідно до ст. 130 Конституції Вірменії прийняти відставку уряду », - йдеться в документі.

Раніше Нікол Пашинян оголосив про відхід з поста прем'єр-міністра Вірменії в рамках політичних домовленостей про проведення позачергових парламентських виборів 20 червня.

Згідно з конституцією Вірменії, уряд подає заяву про свою відставку президенту після того, як це зробить прем'єр-міністр. До формування нового кабінету міністрів він продовжує виконувати обов'язки.

Як повідомлялося, у Вірменії останні місяці проходили акції опозиції з вимогою відставки Пашиняна через мирну угоду з Азербайджаном щодо Нагірного Карабаху.

Вірменія і Азербайджан 27 вересня 2020 року розпочали бойові дії в Нагірному Карабасі, взаємно обвинувативши одна одну в обстрілі прикордонних територій і провокуванні насильства. Бойові дії призвели до військових втрат з обох сторін і численних жертв серед мирного населення.

Читайте також: Пашинян пояснив, чому вирішив піти у відставку

9 листопада 2020 року президенти РФ, Азербайджану та прем'єр-міністр Вірменії підписали спільну заяву про повне припинення військових дій в Нагірному Карабасі. Азербайджанська і вірменська сторони зупинилися на фактично контрольованих позиціях, в регіоні з'явилися російські військові в статусі "миротворців".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-