На саміті АСЕАН домовилися про припинення насильства у М'янмі

На саміті АСЕАН домовилися про припинення насильства у М'янмі

Укрінформ
На саміті АСЕАН у Джакарті лідери країн Південно-Східної Азії заявили про домовленість щодо припинення насильства в М'янмі.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Про таку домовленість із військовим режимом М'янми повідомив після саміту Асоціації держав Південно-Східної Азії в Джакарті прем'єр-міністр Малайзії Мухіддін Ясін.

Зазначається, що досягнуто консенсусу за п'ятьма пунктами - припинення насильства, конструктивний діалог між усіма сторонами, призначення спеціального посланника АСЕАН щодо сприяння діалогу, прийняття допомоги та візит посланника в М'янму.

Водночас, зауважує DW, нічого не сказано про звільнення політичних в'язнів.

Читайте також: Військова влада М'янми видала ордери на арешт 26 лідерів опозиції

«На саміті, серед інших, був присутній і лідер військової влади М'янми генерал Мін Аунг Хлайн. Його запрошення до столиці Індонезії піддалося різкій критиці. Противники військового перевороту звернулися в Інтерпол із проханням заарештувати генерала під час його поїздки та почати розслідування злочинів проти людяності. Це перша відома закордонна поїздка правителя М'янми після путчу, який стався на початку лютого», - йдеться в публікації.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові в М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави й оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Читайте також: У М'янмі під час протестів загинули 728 осіб

Керівник владної партії М'янми «Національна ліга за демократію», глава МЗС і фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі і президент Він М'їн були заарештовані.

Багато країн засудили цей переворот. У самій М'янмі не вщухають масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи зброю.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-