У Грузії подав у відставку голова парламенту

У Грузії подав у відставку голова парламенту

Укрінформ
Арчіл Талаквадзе залишить посаду голови парламенту Грузії десятого скликання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Ехо Кавказу.

Про це він оголосив на брифінгу за підсумками засідання парламентської більшості у центральному офісі правлячої партії "Грузинська мрія".

Відтепер Талаквадзе обійматиме посаду віцеспікера парламенту. Тим часом на посаду голови законодавчого органу правляча партія висунула 48-річного Каху Кучава, який раніше був заступником Талаквадзе.

Читайте також: Посол Грузії після майже річної перерви повернувся в Україну

«Ми вирішили зробити ротацію. Тепер, коли у нас в парламенті є представницька опозиція, я вважаю, що моє місце у залі поруч з моїми колегами, а не в ролі спікера», - заявив Талаквадзе.

Він пояснив, що рішення щодо його відставки пов'язане з успішним завершенням перемовин задля розв'язання політичної кризи у Грузії

Як повідомлялося, правляча партія Грузії та опозиційні політичні сили за посередництва ЄС підписали угоду з метою завершення тривалої політичної кризи в країні.

Читайте також: Членство України та Грузії в Євросоюзі й НАТО є питанням часу – Кулеба

У Грузії 31 жовтня минулого року відбулися чергові парламентські вибори.

Опозиція заявила про «тотальну фальсифікацію» підсумків парламентських виборів у Грузії та анонсувала перманентні акції протестів доти, доки у країні не буде призначено дострокове голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-