Австрія 19 травні планує вийти з локдауну із «зеленим паспортом»

Австрія 19 травні планує вийти з локдауну із «зеленим паспортом»

Укрінформ
Уряд Австрії планує з 19 травня відновити роботу закладів громадського харчування, сфери культури, спорту та туризму, однак за умови використання так званого «зеленого паспорта».

Як передає кореспондент Укрінформу, послаблення локдауну анонсував на пресконференції у Відні федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц.

"19 травня сфери громадського харчування, туризму, культури та спорту нарешті знову відкриються, адже у них працює багато людей. Усі ці сфери відкриватимуться з чіткими концепціями безпеки. Це необхідно, щоб тримати кількість заражень під контролем", - заявив Курц.

Наприклад, у секторі громадського харчування на відкритому повітрі можна буде збиратися за столом максимум 10 особам, а у приміщенні - максимум 4 дорослих плюс діти. Закриватимуться ресторани та кафе о 22.00. Також діятиме обов’язкова попередня реєстрація відвідувачів. Крім того, потрібно буде носити маску типу FFP-2 у закладі, якщо людина не перебуває за столом.

Читайте також: Австрія використовуватиме вакцину AstraZeneca без обмежень

"Основною передумовою для доступу скрізь буде "зелений паспорт". Це означає, що людина або пройшла тест, або вже перенесла захворювання, або ж була вакцинована", - сказав глава австрійського уряду.

Також з 19 травня запрацюють театри, опери, кінозали, концертні та танцювальні зали. Водночас діятиме наступне обмеження: між відвідувачами повинно бути вільним одне місце. Також треба буде носити маску типу FFP-2, а перед входом продемонструвати наявність негативного результату тесту на коронавірус. Максимальна кількість відвідувачів всередині приміщення – 1,5 тис. осіб, при масових заходах на відкритому повітрі – 3 тис. людей. Такі ж правила поширюватимуться і на відвідування масових спортивних заходів. При цьому при заняттях контактними та командними видами спорту діятиме вимога про наявність негативного результату тесту на коронавірус.

Читайте також: Вихід Києва із «червоної» зони: стало відомо, коли ухвалять рішення

З 19 травня Австрія почне прийматиме також туристів із-за кордону.

Заняття у школах планується відновити з 17 травня.

Протягом минулої доби в Австрії було зафіксовано понад 2100 нових випадків зараження коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-