Хто керуватиме Білоруссю, якщо «президента застрелили»: Лукашенко підпише декрет

Хто керуватиме Білоруссю, якщо «президента застрелили»: Лукашенко підпише декрет

Укрінформ
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко планує підписати декрет про перехід до Ради безпеки країни президентських повноважень у разі, якщо в країні виникне така необхідність.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє БЕЛТА

Тиждень тому Лукашенко анонсував підписання важливого декрету. За його словами, цей документ має стати одним із найважливіших рішень за роки його президентства.

Лукашенко пояснив, що анонсоване ним рішення стосуватиметься виключно внутрішньої ситуації в країні та дасть відповідь на питання: що буде, якщо опонентам влади вдасться здійснити замах на президента.

"Скажіть, якщо завтра не буде президента, ви гарантуєте, що все буде нормально? Ні. Тому на цей випадок я підпишу впродовж найближчих днів декрет, як буде вибудувана влада у Білорусі. Президента застрелили - на завтра Рада безпеки буде наділена повноваженнями. Треба водити надзвичайний стан миттєво, аж до військового, якщо хтось на кордоні ворухнеться. І Рада безпеки повинна приймати рішення", - сказав він.

Читайте також: ЄС підтримує міжнародну платформу для фіксації злочинів режиму Лукашенка

При цьому Лукашенко зазначив, що така необхідність навряд чи настане, але втрачати пильність не можна.

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня Лукашенко заявив про намір спецслужб США нібито здійснити замах на нього. За його словами, саме за цей «замах» нещодавно затримали політолога Олександра Федуту, опозиційного політика Григорія Костусєва та юриста Юрія Зенковича.

Читайте також: «Замах» на Лукашенка: Варшава спростовує закиди ФСБ

У Білорусі з серпня 2020 року тривають масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем був оголошений Олександр Лукашенко.

Режим застосовує проти демонстрантів жорсткі репресії та масово заарештовує їх.

Легітимність режиму Лукашенка не була визнана ЄС, США, Україною та більшістю демократичних країн.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-