Що найбільше непокоїть європейців в умовах пандемії

Що найбільше непокоїть європейців в умовах пандемії

Опитування
Укрінформ
Стан здоров’я та економічна ситуація в країнах Євросоюзу очолюють перелік головних занепокоєнь європейців в умовах пандемії коронавірусу, про що свідчать дані соціологічного опитування агентства Eurobarometer у лютому-березні поточного року.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської Комісії

"Четверо громадян ЄС із десяти вважають здоров’я найважливішою проблемою, з якою зараз стикається Євросоюз: 38% респондентів саме так визначили цю ситуацію, що на 16 відсотків більше, ніж у 2020 році. Це питання посідає першу позицію (серед занепокоєнь - ред.), яке випереджає такі пункти, як економічна ситуація (35% опитаних) та бюджетне фінансування (21%). Четверту позицію посідають охорона довкілля та кліматичні зміни (20%), на п’ятому місці – проблеми міграції (18%). Безробіття знаходиться на шостому місці серед загальних тривог європейців із показником 15% учасників опитування», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Українці вважають головними проблемами війну, безробіття і коронавірус

Соціологічне опитування, проведене Eurobarometer, виявило суперечливу тенденцію. В той час як 69% європейців оцінюють стан економіки в своїх країнах та в ЄС у цілому як «поганий», 49% з них довіряють інституціям ЄС, що на 6 відсотків перевищує рівень довіри, зафіксований влітку минулого року. Це найвищий рівень довіри громадян до ЄС із 2008 року. Найбільший рівень такої довіри опитування виявило у Португалії (78%) та в Ірландії (74%).

Згадане опитування проводилося методом особистого онлайн контакту з респондентами в період з 12 лютого до 18 березня 2021 року серед усіх 27 країн-членів, а також ще у 12 країнах та територіях, включаючи країни-кандидати та членів Європейського економічного простору. В опитуванні взяли участь 27 409 респондентів.

Читайте також: Українці назвали головну причину, що заважає здолати COVID–19

Як повідомлялося, Eurobarometer - це інструмент для проведення соціологічних досліджень в інтересах Європейської комісії, який двічі на рік вимірює соціальні настрої в країнах ЄС, опитуючи, у середньому, по 1000 респондентів у кожній країні. Такі опитування проводяться регулярно, починаючи з 1973 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-