Надійність AstraZeneca: еврокомісар закликає спиратися на наукові висновки

Надійність AstraZeneca: еврокомісар закликає спиратися на наукові висновки

Укрінформ
Єврокомісар з питань здоров’я та продовольчої безпеки Стелла Кіріакідес офіційно звернулася до країн ЄС з проханням керуватися виключно науковими висновками під час планування та використання вакцини AstraZeneca, переваги якої у боротьбі з COVID-19 набагато перевищують ризик дуже рідких ускладнень.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у зверненні Єврокомісара Кіріакідес, повний текст якого оприлюднений на сайті Єврокомісії

«Є очевидним – загальні переваги вакцини AstraZeneca у запобіганні COVID-19 переважає ризики дуже рідких та незвичайних побічних ефектів. Вакцина AstraZeneca є важливою частиною нашого вакцинного портфоліо – це ефективна вакцина, яка уберігає від важких ускладнень та смерті, в ЄС та в усьому світі. Сьогодні я написала всім міністрам ЄС з охорони здоров’я, щоб проінформувати їх про попередні висновки ЕМА та досягти максимальної координації у наших підходах, з опорою на науку та з урахуванням різної ситуації в наших країнах», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ризик тромбозу після COVID-19 увосьмеро вищий, ніж після вакцини AstraZeneca

Стелла Кіріакідес нагадала, що за формальним запитом Єврокомісії, Європейське агентство з лікарських засобів ЕМА провело додатковий огляд всіх даних вакцинації та епідеміологічної ситуації, що були надані країнами-членами в контексті використання вакцини AstraZeneca, щоб надати більш точну наукову інформацію щодо її безпечності та переваг для різних вікових груп та для запобігання різним рівням захворювання. Єврокомісар привітала той факт, що декілька країн-членів вже скористалися цією науковою порадою, щоб використовувати цю вакцину для захисту власних громадян.

«Темпи вакцинації у всьому ЄС прискорюються щодня. Протягом минулого тижня ми бачили у середньому проведення 2,5 мільйона вакцинацій щодня. Станом на сьогодні 24,5 відсотків дорослого населення пройшли вакцинацію першою дозою і 9,1 відсотка – пройшли повний курс вакцинації. Це вдвічі перевищує показники, які існували усього місяць тому. І ми бачимо результати такої вакцинації – вакцини дійсно рятують людей», - наголосила Єврокомісар.

Читайте також: ЕМА рекомендувало продовжити щеплення вакциною AstraZeneca

Вона також повідомила, що ЕМА проводить уважний моніторинг безпечності всіх різновидів вакцини проти коронавірусу та забезпечує високі вимоги до їх надійності на основі прозорості та наукового підходу, оскільки основою успіху широкої кампанії вакцинації в країнах Євросоюзу є довіра його громадян.

За даними Worldometer, станом на ранок 24 квітня у світі зафіксували понад 146 мільйонів випадків зараження коронавірусом, зокрема, понад 3,1 мільйона летальні, одужали понад 124 мільйона осіб. 

Фото: scanpix

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-