ЄС засуджує рішення включити «Медузу» до переліку «іноземних агентів» у Росії

ЄС засуджує рішення включити «Медузу» до переліку «іноземних агентів» у Росії

Укрінформ
Дії російської влади із визначення видання "Медуза" "іноземним агентом" є черговим наступом на свободу слова, на громадянське суспільство та на права політичної опозиції в Росії, що суперечить її міжнародним зобов’язанням у сфері дотримання фундаментальних прав.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, яка оприлюднена сьогодні на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

"Ми заперечуємо рішенню російської влади включити незалежне медіа-видання "Медуза" до переліку "іноземних агентів". Європейський Союз вже тривалий час дотримується позиції, що так званий закон про іноземних агентів спричиняє систематичні порушення основних свобод, обмежує діяльність цивільного суспільства, незалежних медіа-платформ та права політичної опозиції в Росії", - йдеться у заяві.

Читайте також: У Білорусі пишуть свій закон про «іноземних агентів», з санкціями та штрафами

Речник ЄС наголосив, що зобов’язання держав щодо дотримання фундаментальних прав людини є частиною міжнародного права. У цьому контексті Євросоюз глибоко занепокоєний тим, що російська влада продовжує обмежувати роботу незалежних медіа та журналістів, що суперечить міжнародним зобов’язанням Росії.

Читайте також: У Росії сума штрафів «Радіо Свобода» як «іноагента» сягнула $730 тисяч

За повідомленнями російських ЗМІ, вчора міністерство юстиції Росії включило інтернет-видання "Медуза" до списку "ЗМІ-іноземних агентів" без наведення чітких аргументів щодо причин такого рішення. Нині в Росії під визначення "іноземного агента" можуть потрапити будь-які ЗМІ, що отримують фінансування від іноземних організацій або урядових установ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-