ЕМА рекомендувало продовжити щеплення вакциною AstraZeneca

ЕМА рекомендувало продовжити щеплення вакциною AstraZeneca

Укрінформ
Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) рекомендувало продовжити введення другої дози вакцини проти коронавірусу виробництва компанії AstraZeneca.

Відповідну заяву регулятора оприлюднено 23 квітня, передає Укрінформ.

«Комітет рекомендував продовжити введення другої дози Vaxzevria (вакцина AstraZeneca - ред.) через 4-12 тижнів після введення першої відповідно до інформації про продукт», – йдеться в заяві.

Зазначається, що фахівці з ЕМА дійшли висновку, що переваги вакцини більші за ризики для дорослих всіх вікових груп.

Читайте також: В Ізраїлі вперше за 10 місяців не зафіксували смертей від коронавірусу

При цьому відзначається, що після вакцинації спостерігалися «дуже рідкісні» випадки утворення тромбів з низьким вмістом тромбоцитів. За оцінками ЕМА, тромби виникають у 1 зі 100 тисяч вакцинованих.

Водночас на сьогодні «не було достатньо часу для спостереження, щоб визначити, чи буде ризик утворення тромбів з низьким вмістом тромбоцитів після другої дози відрізнятися від ризику після першої дози», додає регулятор.

У ЕМА переконані, що наразі «немає даних для зміни поточних рекомендацій, або їх кількість обмежена».

Читайте також: В Україні встановили розміри компенсації за шкоду після COVID-вакцинації

Як повідомляв Укрінформ, Європейська агенція з лікарських засобів 7 квітня оприлюднила висновок, що зареєстровані випадки незвичних утворень тромбів мають бути внесені до списку дуже рідкісних побічних ефектів вакцини AstraZeneca. Більшість випадків утворенням тромбів були зафіксовані у жінок у віці до 60 років. При цьому, за висновком ЕМА, користь від застосування вакцини набагато перевищує можливі ризики.

За даними Worldometer, у світі зафіксували 146 016 375 випадків зараження коронавірусом, зокрема 3 093 320 летальних, одужали 123 849 823 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-