Країни Балтії на знак солідарності з Чехією вислали чотирьох російських дипломатів

Країни Балтії на знак солідарності з Чехією вислали чотирьох російських дипломатів

Укрінформ
Влада Литви на знак солідарності з Чехією вирішили висилати з країни двох російських дипломатів, Латвія та Естонія - по одному.

Як передає Укрінформ, про це повідомив глава МЗС Габріелюс Ландсбергіс, інформує LRT.

«Колеги з Латвії та Естонії вислали по одному співробітнику, які вели розвідувальну діяльність. Литва вишле двох російських дипломатів», - сказав Ландсбергіс.

Він додав, що ці двоє осіб також займалися розвіддіяльністю.

Читайте також: Члени Вишеградської групи підтримали Чехію в конфлікті з РФ

Глава латвійського зовнішньополітичного відомства Едгар Рінкевічс так обґрунтував ці дії у Твіттері: «На знак солідарності з нашими чеськими союзниками і через порушення Віденської конвенції Латвія вирішила вислати російського дипломата. Латвія не потерпить підривної діяльності на своїй землі, а також на території своїх партнерів і союзників».

Аргументація естонського МЗС була така: «Сьогодні Естонія вислала російського дипломата на знак солідарності з Чеською Республікою після вибуху у 2014 р. у Врбетіці. Подібні дії Росії порушують міжнародне право, підривають європейську безпеку і стабільність і є неприйнятними».

Як повідомлялося, 17-18 квітня РФ і Чехія взаємно вислали по 20 співробітників посольств з Москви і Праги. Приводом до цього стали заяви влади Чехії про те, що російські спецслужби причетні до вибухів військових складів під селищем Врбетіце у 2014 році.

У четвер Словаччина заявила про видворення з країни трьох російських дипломатів. Там наголосили, що це рішення є реакцією на влаштований російськими агентами підрив складів боєприпасів у чеському Врбетіце у 2014 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-