США будуть відстежувати, які програми в ефірах купують Росія та Китай

США будуть відстежувати, які програми в ефірах купують Росія та Китай

Укрінформ
Федеральна комісія із зв'язку США (FCC) одноголосно ухвалила нові правила, що зобов'язують американські теле- і радіокомпанії повідомляти про трансльовані в ефірі матеріали, які спонсорують іноземні уряди або їхні представництва.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в заяві FCC.

Зазначається, що медіакомпаніям необхідно буде розкривати відповідну інформацію під час трансляції в разі, якщо іноземна державна установа прямо або опосередковано заплатила радіо- або телестанції за вихід матеріалу в ефір.

«Ми знаємо, що іноземні установи купують час на телерадіомовних станціях по всій країні, включаючи програми, спонсоровані урядом Китаю, і програми, спонсоровані урядом Росії, прямо тут, у столиці нашої країни», - заявила в.о. голови FCC Джессіка Розенворсель.

Читайте також: У Франції Russia Today програла суд, де намагалась відмитися від своїх фейків

У комісії запевнили, що нові правила «збільшать прозорість і гарантуватимуть, що аудиторія знатиме, коли іноземний уряд або його представники використовують ефір, щоб впливати на американську громадськість».

Раніше у Федеральній комісії зі зв'язку заявляли, що в останні роки збільшилася кількість повідомлень про іноземні програми, що спонсоруються з-за кордону.

Читайте також: Німецький Commerzbank закриває рахунки Russia today i Ruptly – Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, російські медіа, пов'язані з кремлівською владою, проводять інформаційну пропагандистську кампанію, спрямовану проти антикоронавірусних вакцин, розроблених американськими компаніями Moderna i Pfizer.

Головними пропагандистами США назвали російське агентство Sputnik, а також телевізійний канал Russia Today.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-