Кількість загиблих від витоку кисню в індійській лікарні зросла до 29

Кількість загиблих від витоку кисню в індійській лікарні зросла до 29

Укрінформ
Кількість жертв смертельного інциденту із перебоєм постачання кисню в індійській лікарні зросла до 29.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Сіньхуа.

“Кількість загиблих через низьку подачу кисню після витоку з цистерни у лікарні індійського міста Нашік зросла до 29”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що уряд штату Махараштра, в якому трапилася трагедія, вже створив спеціальну слідчу групу для розслідування інциденту, та виділив понад 6 тисяч дол. родичам усіх загиблих.

“Індія стикнулася із нестачею постачання кисню через зростання випадків інфікування COVID-19, тож пріоритет було надано використанню кисню у медицині, а не промисловості”, - стверджує видання.

Читайте також: COVID-рекорд в Індії: за добу помер 1 761 хворий

Як повідомляв Укрінформ, у зв’язку з перебоями в надходженні медичного кисню в лікарні індійського штату Махараштра загинули десятки пацієнтів з COVID-19, які були на штучній вентиляції легень. Коли у лікарні стався витік кисню з цистерни, його подача пацієнтам була призупинена приблизно на пів години.

Померлі були підключені до апаратів штучної вентиляції легень і потребували постійної подачі кисню під тиском. У лікарні на мить аварії перебувало близько 150 кисневозалежних пацієнтів.

Читайте також: В Індії через витік кисню померли десятки пацієнтів із коронавірусом на ШВЛ

Махараштра - найбільш постраждалий від останньої хвилі коронавірусу штат Індії. На цей регіон припадає більш ніж чверть випадків інфікування, що реєструються щодня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-