Байден приєднається до лідерів країн НАТО на саміті 14 червня у Брюсселі

Байден приєднається до лідерів країн НАТО на саміті 14 червня у Брюсселі

Укрінформ
Президент США Джо Байден візьме участь у саміті НАТО в Бельгії 14 червня цього року, де лідери країн-членів Альянсу планують обговорити напружені відносини з РФ та Китаєм, виведення військ з Афганістану та майбутнє блоку, що наразі складається з 30 країн.

Як передає Укрінформ, про це інформує AP.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що на зустрічі буде зосереджено увагу на "викликах сьогоднішнього та завтрашнього дня", зокрема: агресивних діях РФ, загрозі тероризму, кібератаках, впливі зміни клімату та зростанні могутності Китаю.

Читайте також: Санкції є попередженням для Росії про неминучі наслідки – Білий дім

Зустріч відбудеться в той час, коли військові країн-членів НАТО залишають Афганістан. Союзники по НАТО вперше та наразі єдиний раз в історії залучили пункт угоди щодо створення блоку - про колективну оборону організації після нападів 11 вересня у Нью-Йорку та Вашингтоні 2001 року, щоб згуртуватися задля захисту США.

Читайте також: Нульового рівня викидів США планують досягти до 2050 року - Байден

Як повідомлялося, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що наступний саміт лідерів країн Північноатлантичного альянсу відбудеться 14 червня у Брюсселі. Останній саміт НАТО відбувся у грудні 2019 року в Лондоні (Велика Британія). Минулого року саміт Альянсу не проводився у зв’язку з пандемією коронавірусу (COVID-19).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-