Штати не виключають нових санкцій проти РФ у справі Навального – Білий дім

Штати не виключають нових санкцій проти РФ у справі Навального – Білий дім

Укрінформ
Офіційний Вашингтон готовий запровадити нові санкції проти російської влади, яка продовжує тримати опозиційного лідера Олексія Навального в неприйнятних умовах.

Про це заявила в четвер під час брифінгу речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Очевидно, ми залишаємо за собою право запровадження додаткових санкцій у майбутньому. Указ, який президент (Байден – ред.) підписав минулого тижня, дає нам повноваження робити це проти фізичних осіб та підприємств», - зауважила представниця адміністрації США.

Читайте також: Санкції є попередженням для Росії про неминучі наслідки – Білий дім

Вона підкреслила: «Наша мета, наша увага в цьому питанні та сподівання полягають у тому, щоби з паном Навальним поводилися гуманно, щоби він був у безпеці й, звісно, зрештою вийшов на свободу».

Речниця Білого дому нагадала, що Сполучені Штати в координації з європейськими партнерами на початку березня вже запровадили санкції проти Росії за отруєння Навального хімічною зброєю. Зараз офіційний Вашингтон шляхом різних контактів з російською стороною продовжує передавати «чіткий сигнал» Кремлю щодо наслідків у цьому питанні.

Читайте також: Кремль офіційно попередили про наслідки за ситуацію з Навальним – Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня Олексій Навальний оголосив голодування в колонії, де він перебуває в ув’язненні. Опозиціонер скаржився на болі й вимагав кваліфікованої медичної допомоги. 19 квітня Навального перевели у стаціонар обласної лікарні для засуджених, розташованої на території колонії суворого режиму у Владимирі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-