Більша відстань, довший час: в ЄС «прописали» нові правила для дронів

Більша відстань, довший час: в ЄС «прописали» нові правила для дронів

Укрінформ
Єврокомісія ухвалила пакет правил для використання повітряного U-простору, - три регуляторні інструкції, які разом окреслюють правила для безпечного для довкілля використання безпілотних літальних апаратів.

Як повідомляє Укрінформ, таке повідомлення оприлюднене в четвер на сайті Єврокомісії.

“Очевидно, що дрони будуть у майбутньому складовою транспортного та логістичного середовища. Існує величезний потенціал для їх використання у вантажних перевезеннях та у службах доставки, а також в інших інноваційних способах застосування, включаючи польоти дронів з пасажирами на борту в майбутньому», - зазначила з цього приводу Єврокомісар з питань транспорту Андіна Валеан (Adina Vălean).

Читайте також: У Китаї новий дрон уміє уникати перешкоди з чотирьох сторін

Як зазначається, запропоновані регуляторні правила охоплюють нові послуги для операторів дронів, що дозволяють їм проводити більш складні операції з дронами, діяти на більші відстані та протягом довшого часу у повітряному просторі низького рівня (нижче 120 м), та поза зоною видимості. Правила використання U-простору покликані гармонізувати умови безпечного використання як безпілотних, так і керованих літаків, запобігати зіткненням між дронами та іншими літальними апаратами, знизити наземні ризики, що пов’язані з використанням дронів.

Єврокомісія повідомляє, що згаданий регуляторний пакет набуде чинності у квітні поточного року. Країни-члени мають бути готовими застосовувати їх на практиці з 26 січня 2023 року. Агенція ЄС із авіаційної безпеки (EASA) наразі розробляє технічні специфікації з метою полегшити для представників промисловості та для відповідних органів влади в країнах ЄС імплементацію нових регуляторних правил.

Читайте також: У США український інженер став співрозробником марсіанського дрона Ingenuity

Як повідомлялося, EASA вперше закликала до розробки базових правил використання безпілотних літальних апаратів у 2015 році. У 2016 році Конференція з використання дронів у Варшаві закликала до «термінових дій» із створення умов безпечного використання дронів та до розробки концепції повітряного U-простору. Єврокомісія ухвалила перші деталізовані правила щодо безпечного використання дронів у 2019 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-