Китай взяв зобов'язання до 2060 року досягти нульових викидів CO2

Китай взяв зобов'язання до 2060 року досягти нульових викидів CO2

Укрінформ
Китай підтримує заклик американської адміністрації кардинально знизити рівень забруднення атмосфери та бере на себе зобов’язання до 2060 року досягти «нульових викидів» на своїх виробництвах.

Про це заявив у четвер під час Саміту лідерів з питань клімату глава КНР Сі Цзіньпін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міжнародна спільнота повинна об’єднатися, щоби боротися з проблемами клімату»,- заявив китайський лідер.

У цьому зв’язку він підкреслив, що КНР, як і США, зменшуватиме викиди CO2 до 2030 року, а також прагне досягнути «нульових викидів» до 2060 року.

«Китаю це буде складно виконати, але ми підтримуємо наших новаторів, які займаються цим», - зазначив Сі Цзіньпін.

Він підтримав необхідність розвитку зелених технологій, які, з одного боку, зберігатимуть у безпеці навколишнє середовище, а з іншого, допомагатимуть стійкому зростанню продуктивності економіки.

Читайте також: Назвали 10 сайтів, які найбільше забруднюють повітря

Крім того, Сі Цзіньпін підкреслив важливість виконувати міжнародні домовленості. «Ми повинні виконувати Конвенцію ООН щодо змін клімату, а також Паризьку угоду,» - уточнив глава КНР.

Водночас він закликав дотримуватися «принципу спільної, але різної відповідальності» для виконання програми щодо збереження клімату.

«Розвинуті країни повинні мати більш амбіційний підхід щодо своїх планів та зусиль у цій сфері, але водночас допомогти країнам, що розвиваються, досягнути кращих результатів», - наголосив Сі Цзіньпін.

Читайте також: Глава ООН: Маємо припинити війну з природою та зцілити її

У цьому контексті він пообіцяв, що Китай підтримуватиме цивілізацію у зусиллях зі збереження клімату та спільного розвитку. «Якщо ми працюватимемо разом та об’єднаємо наші зусилля, ми матимемо успіх у розв’язанні проблем щодо зміни клімату та залишимо прекрасний світ для наших майбутніх поколінь», - підкреслив глава КНР.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер у Вашингтоні розпочався перший день роботи Саміту лідерів з питань клімату. Він проводиться за ініціативи Джо Байдена та його адміністрації у віртуальному форматі. Для участі в ньому запрошені лідери понад 40 країн та міжнародних організацій.

Президент США Джо Байден під час відкриття саміту заявив, що Америка планує удвічі скоротити викиди вуглецю до 2030 року, а до 2050-го добитися «нульового» забруднення атмосфери.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-