Видворення дипломатів РФ: Північноатлантична рада підтримала дії Чехії

Видворення дипломатів РФ: Північноатлантична рада підтримала дії Чехії

Укрінформ
Північноатлантична рада отримала вичерпну інформацію щодо причетності російських спецслужб до вибуху складу боєприпасів у чеському населеному пункті Врбетіце у 2014 році та висловила повну солідарність із діями уряду Чеської Республіки у реагуванні на цю ситуацію.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Північноатлантичної ради, яка оприлюднена на сайті НАТО.

«Сьогодні чеський міністр закордонних справ поінформував Північноатлантичну раду про дії російських оперативників (агентів) в Чеській Республіці, котрі здійснили вибух у 2014 році на складі боєприпасів у Врбетіце. Цей вибух спричинив загибель двох людей, які працювати на цьому об’єкті, у цьому зв’язку союзники висловлюють співчуття, а також завдав суттєвої матеріальної шкоди… Союзники висловлюють глибоке занепокоєння дестабілізуючими діями, які продовжує Росія в євроатлантичному просторі, включаючи територію Альянсу, і стоїть поряд із Чеською Республікою у повній солідарності», - йдеться у документі.

Як зазначається у повідомленні, чеський урядовець підтвердив, що органи влади країни ідентифікували двох оперативників російських спецслужб, відповідальних за вибух, - тих самих двох оперативників, які перебувають у розшуку за запитом Великої Британії у контексті атаки у Солсбері у 2018 році з використанням військової нервово-паралітичної речовини "Новічок", що була вироблена в Росії.

Читайте також: Злочинна діяльність Росії: Євросоюз підтримує дії Чехії

Як повідомлялося, 17-18 квітня Росія і Чехія взаємно вислали співробітників посольств з Москви і Праги. Приводом до цього послужили заяви влади Чехії про те, що російські спецслужби причетні до вибухів військових складів у Врбетіце у 2014 році.

Фото: nato.int

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-