Нульового рівня викидів США планують досягти до 2050 року - Байден

Нульового рівня викидів США планують досягти до 2050 року - Байден

Укрінформ
Глава Білого дому Джо Байден заявив, що головна мета США в боротьбі з кліматичними змінами – добитися зменшення викидів вуглецю принаймні на 52% до 2030 року та закликав інші країни наслідувати приклад Сполучених Штатів.

Про це він сказав у четвер, відкриваючи Саміт лідерів з питань клімату, організований адміністрацію США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Сполучені Штати можуть удвічі скоротити викиди газів до кінця нинішнього десятиліття – саме це є нашою метою як нації. Це те, що ми здатні здійснити, якщо побудуємо економіку не тільки процвітаючу, а й більш здорову, справедливу, чисту для всіх нас», - наголосив він.

У перспективі до 2050 року Сполучені Штати можуть досягти «нульового» рівня викидів. За словами Байдена, це створить мільйони нових робочих місць та зробить економіку більш стійкою. «Але правда в тому, що на долю Америки припадає менш як 15% світових викидів. Жодна нація не здатна розв’язати таку кризу поодинці», - підкреслив Байден.

У цьому зв’язку він закликав усі країни світу, «особливо ті, що представляють найбільші економіки», діяти більш активно для отримання чистої енергії та збереження збалансованого клімату.

«Давайте просуватися вперед, рухатися негайно до більш стійкого майбутнього», - закликав Байден світових лідерів.

Читайте також: Найбільше жителів Землі турбує зміна клімату — ЮНЕСКО

Як повідомлялося, в четвер у Вашингтоні розпочався перший день роботи Саміту лідерів з питань клімату. Він проводиться за ініціативи Джо Байдена та його адміністрації у віртуальному форматі. Для участі в ньому запрошені лідери понад 40 країн та міжнародних організацій. Саміт стане можливістю обговорити кліматичні виклики, а також спільні зусилля для збереження клімату на планеті.

Фото: Andrew Harnik / Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-