Росія оголосила про відведення військ від кордонів з Україною

Росія оголосила про відведення військ від кордонів з Україною

Укрінформ
Міністр оборони Росії Сергій Шойгу доручив Генеральному штабу РФ і командувачам військами повернути до місць постійної дислокації війська, перекинуті останнім часом до кордонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється в Телеграмі РБК.

«Росія починає відведення військ Південного і Західного військових округів у пункти постійної дислокації з 23 квітня. Перевірка військових частин завершується», - заявив Шойгу.

Російські ЗМІ наводять також слова Шойгу, що «цілі раптової перевірки досягнуті повністю, війська продемонстрували здатність забезпечити надійну оборону країни».

Читайте також: РФ має зробити крок назад і знизити напруження біля кордонів України – президент Європарламенту

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом збройні сили Російської Федерації здійснюють нарощування військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході і на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, збільшилася кількість випадків порушення перемир'я на сході України з боку збройних формувань РФ, є втрати серед бійців ЗСУ.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності поблизу кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі і демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-