Американський посол Салліван залишив Росію

Американський посол Салліван залишив Росію

Укрінформ
Посол США в Москві Джон Салліван уранці в четвер вилетів з московського аеропорту "Шереметьєво" в Лондон, звідки він транзитом, як очікується, вирушить до Сполучених Штатів для консультацій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс.

Поінформоване джерело уточнило російському інформагентству, що у зв'язку з відсутністю в четвер прямих рейсів до США посол вилетів з Росії рейсом "Аерофлоту" в Лондон.

Уранці в четвер кілька автомобілів американської дипмісії під'їхали до зали офіційних осіб і делегацій аеропорту. Спілкуватися з пресою посол США не став.

Приїзд Саллівана до Вашингтона відбувається на тлі військової ескалації сил РФ на українському кордоні, а також в окупованому Криму, жорсткої реакції США на російські провокації, а також пропозиції Байдена провести зустріч з Путіним в Європі.

Читайте також: Український консул після повернення з Санкт-Петербурга візьме коротку відпустку - МЗС

Минулого тижня США оприлюднили новий пакет санкцій щодо Росії, який, зокрема, включає видворення 10 російських дипломатів з посольства у Вашингтоні і заборону американським фінансовим інституціям на участь у первинних розміщеннях держборгу РФ, номінованого в рублях.

Читайте також: Україна вітає новий пакет санкцій США проти Росії - Кулеба

Москва «дзеркально» відповіла на видворення дипломатів і вжила ряд заходів, які зачіпають діяльність американської дипмісії в РФ. Крім того, Кремль рекомендував послу Саллівану поїхати до Вашингтона на консультації. Таким чином, російська сторона запропонувала Саллівану наслідувати приклад його російського колеги - посла РФ в США Анатолія Антонова, який у березні був запрошений в Москву для консультацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-