Фінляндія наприкінці квітня пом'якшує карантинні обмеження

Фінляндія наприкінці квітня пом'якшує карантинні обмеження

Укрінформ
Уряд Фінляндії затвердив графік скасування обмежень, введених у зв'язку з пандемією коронавірусу: згідно з планом, заходи на відкритому повітрі для дітей та молоді стануть доступні наприкінці квітня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yle з посиланням на фінського прем'єр-міністра Санну Марін.

До плану були внесені зміни з урахуванням думок і побажань експертів і громадян. Основні зміни стосуються проведення масових культурних і спортивних заходів, а також занять дітей та молоді.

Читайте також: Фінляндія цього тижня переступить межу в мільйон вакцинованих від COVID-19

У квітні-травні планується дозволити компаніям у кількості понад 50 осіб організовувати заходи в приміщенні і на відкритому повітрі. У червні будуть скасовані вимоги щодо дотримання двометрової безпечної дистанції на відкритому повітрі.

Загальнодержавне закриття шкіл практикуватися більше не буде. Питання про дистанційне навчання вирішуватимуть місцеві політики.

Обмеження, що стосуються перетину кордонів, зніматимуться поступово. На першому етапі, в червні, планують припинити прикордонний контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони, а в серпні, можливо, будуть дозволені ділові поїздки між Фінляндією і третіми країнами.

Читайте також: У Фінляндії до липня планують вакцинувати всіх жителів, кому за 16

Наприкінці червня планується почати використання «ковідного паспорта» для подорожей всередині Європейського союзу.

«Однак зараз не час для подорожей до Європи, оскільки у багатьох країнах епідеміологічна ситуація знову погіршилася», - застерегла Марін.

Як повідомлялося, всього з початку пандемії у Фінляндії підтверджено 84,4 тисячі випадків коронавірусу, включаючи 899 летальних.

У світі станом на ранок 21 квітня було зафіксовано понад 143,5 мільйона випадків зараження на коронавірус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-