Росія у відповідь на «ворожі дії» висилає 10 дипломатів США

Росія у відповідь на «ворожі дії» висилає 10 дипломатів США

Укрінформ
МЗС РФ викликало заступника керівника дипломатичної місії США в РФ Бартла Б. Гормана і вручило йому ноту про оголошення "персонами нон грата" 10 співробітників посольства США в Москві.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті російського МЗС.

Уточнюється, що "зазначені особи" зобов'язані залишити територію країни до кінця дня 21 травня цього року.

МЗС Росії стверджує, що цей захід є "дзеркальною" відповіддю на "ворожі дії" американської сторони проти ряду співробітників російського посольства у Вашингтоні та генконсульства РФ в Нью-Йорку, оголошених напередодні "персонами нон грата".

Читайте також: Видворення дипломатів: Чехія не виключає подальших кроків щодо РФ

Як повідомлялося, 15 квітня Сполучені Штати запровадили нові санкції та обмеження проти Росії у зв'язку з діями уряду і розвідувальних служб РФ проти інтересів і суверенітету США. Новий пакет санкцій, зокрема, включає видворення 10 російських дипломатів з посольства у Вашингтоні і заборону американським фінансовим інституціям на участь у первинних розміщеннях держборгу РФ, номінованого в рублях.

Читайте також: Байден запровадив надзвичайну ситуацію у США через дії Росії

Москва, в свою чергу, вжила ряд заходів, які зачіпають діяльність американської дипмісії в РФ. Так, Кремль рекомендував послу США Джону Саллівану вирушити до американської столиці на консультації. Таким чином, російська сторона запропонувала Саллівану наслідувати приклад його російського колеги - посла РФ в США Анатолія Антонова, який у березні був запрошений в Москву для консультацій.

Читайте також: Росія погрожує вислати ще одного українського дипломата

У вівторок Білий дім підтвердив виклик посла США в Росії Саллівана до Вашингтона для консультацій з представниками команди Байдена з питань нацбезпеки, а також для відвідання родини. Стверджується, що невдовзі після цього він повернеться до виконання своїх обов'язків у Москві.

При цьому Росія продовжує накопичувати ударні військові підрозділи поблизу кордонів України. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу підтвердив, що Росія в ході "контрольної перевірки" перекинула на свої західні кордони дві армії і три з'єднання ПДВ.

Читайте також: Штати не отримували від Росії ноту про вислання дипломатів - Держдеп

В офіційних російських ЗМІ розгорнута інформаційна кампанія брехні і провокацій з метою дискредитації України і виправдання військового втручання Росії під приводом "захисту російськомовного населення".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-