Путін погрожує світу «жорсткою відповіддю», якщо хтось перетне «червону межу»

Путін погрожує світу «жорсткою відповіддю», якщо хтось перетне «червону межу»

Укрінформ
Президент РФ Володимир Путін під час послання Федеральним зборам пообіцяв, що Росія дасть асиметричну, швидку, жорстку відповідь, якщо хтось перетне «червону межу», яку РФ визначатиме сама.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на онлайн-трансляцію послання на сайті Кремля.

«Ми дійсно хочемо мати добрі відносини з усіма учасниками міжнародного спілкування, в тому числі і з тими, з ким відносини у нас останнім часом... не складаються. Ми дійсно не хочемо спалювати мости, але, якщо хтось сприймає наші добрі наміри як байдужість чи слабкість і сам має намір остаточно спалити або навіть підірвати ці мости, має знати, що відповідь Росії буде асиметричною, швидкою і жорсткою. Організатори будь-яких провокацій, які загрожують корінним інтересам нашої безпеки, пошкодують про скоєне так, як давно вже ні про що не шкодували», - сказав Путін.

За його словами, такої відповіді буде вжито в тому разі, якщо комусь «спаде на думку перетнути стосовно Росії так звану «червону межу». При цьому Росія сама «визначатиме в кожному конкретному випадку», де проходить ця межа. Після цього Путін перейшов до розповіді про «вдосконалення й употужнення ЗС Росії».

Читайте також: Путін може спробувати пробити наземний коридор до Криму — британський генерал

Зокрема, він похвалився, що російська армія постійно зміцнюється, і на її озброєнні вже знаходяться «новітні ракетні гіперзвукові комплекси міжконтинентальної дальності «Авангард» і лазерні бойові комплекси «Пересвет». А в кінці 2022 року на бойове чергування надійдуть також «важкі, міжконтинентальні балістичні ракети «Сармат». Крім того, в Росії збільшується кількість ударних авіакомплексів з гіперзвуковою ракетою «Кинжал».

Погрози були висловлені президентом РФ неконкретно, розмито. Але перед цим він говорив, що «недружні акції стосовно Росії не припиняються, у деяких країнах завели найнепристойніший звичай - з будь-якого приводу, а найчастіше взагалі без жодного приводу, чіпляти Росію, новий вид спорту там - хто голосніше щось скаже». Тобто можна припускати, що в цьому випадку маються на увазі як Україна, так і Чехія, Болгарія, які робили жорсткі заяви у зв'язку з некоректною російською політикою щодо їх країн.

Читайте також: Зеленський пропонує Путіну зустрітися «в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна»

Також Путін використав образи з «Книги джунглів/Мауглі» Кіплінга - мовляв, «навколо Шерхана труться всілякі дрібні Табакі». Тобто як основний противник РФ, «Шерхан», мається на увазі, напевно, США.

Що стосується «червоної межі», то можна пригадати, що 17 квітня президент Франції Еммануель Макрон заявив, що міжнародна спільнота має визначити «червоні лінії» у відносинах з Росією і притягувати її до відповідальності в тому разі, якщо вона ці лінії перетне.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня президент США Джозеф Байден ствердно відповів на запитання журналіста одного з американських телеканалів, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна «вбивцею».

Протягом останніх тижнів рівень воєнної загрози з боку Росії постійно підвищується. Це пов'язано з істотним нарощуванням російських військ на кордоні з Україною, яке востаннє спостерігалося сім років тому, коли почалася безпосередня агресія РФ. В Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що перекидання і накопичення російських військових біля кордонів триватиме, ймовірно, до кінця квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-