Навального в колонії відвідали лікарі не «із системи» - омбудсмен РФ

Навального в колонії відвідали лікарі не «із системи» - омбудсмен РФ

Укрінформ
Уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова заявила, що опозиціонера Олексія Навального відвідали чотири лікарі, які не входять у систему Федеральної служби виконання покарань (ФСВП).

Про це повідомляє Meduza.io з посиланням на державні ЗМІ, передає Укрінформ.

За словами Москалькової, лікарі відвідали Навального 20 квітня. Вона стверджує, що серйозних ризиків для його здоров'я немає, Навальний отримує "всю необхідну терапію".

Адвокат Олексія Навального Ольга Михайлова повідомила телеканалу «Дождь», що 20 квітня адвокати політика вийшли з колонії, де він знаходиться, о 16:15, і на той час «лікарів у нього не було». Вона припустила, що лікарі могли відвідати його ввечері.

Читайте також: Навальний перебуває в одиночній камері туберкульозної лікарні – адвокат

Як повідомлялося, Олексій Навальний кілька тижнів скаржиться на біль у спині та ногах. З 31 березня він голодує, вимагаючи допустити до нього незалежних лікарів. Лікарі політика 15 квітня повідомили про «різко негативну» динаміку його аналізів, що, на їхню думку, може призвести до ниркової недостатності і важких патологій серцево-судинної системи. У ФСВП стверджують, що Навальний знаходиться в задовільному стані.

Читайте також: Штати обіцяють «без вагань» покарати Росію, як з Навальним щось станеться

18 квітня Навального перевели з виправної колонії № 2 у Покрові Владимирської області в лікарню для в'язнів на території ВК-3 у Владимирі. Адвокат політика Вадим Кобзєв говорив, що Навальний знаходиться в одиночній камері туберкульозної лікарні.

Прихильники Навального анонсували акцію на підтримку політика на 19:00 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-