ФБР затримало одного зі «штурмовиків» Капітолія завдяки технології розпізнавання обличчя

ФБР затримало одного зі «штурмовиків» Капітолія завдяки технології розпізнавання обличчя

Фото
Укрінформ
Агенти Федерального бюро розслідувань, використовуючи технології з розпізнавання обличчя, змогли затримати одного з підозрюваних у нападі на Конгрес США 6 січня. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Huffington Post.

Згідно з документами суду, технологія з розпізнавання обличчя знайшла фото Стеффена Чейса Рендольфа в Інстаграм-акаунті його дівчини.

Потім правоохоронці знайшли вже безпосередньо сторінку у Фейсбуці самого Рендольфа.

13 квітня два спецагенти ФБР, які працювали під прикриттям, навідалися до робочого місця Рендольфа й обговорили з ним напад на Капітолій. Він, зокрема, розповів, що брав участь у штурмі Конгресу США 6 січня.

Через тиждень після візиту агентів його було затримано.

Зазначається, що раніше ФБР вже використовувала технології з розпізнавання обличчя лише для ідентифікації особи, але вперше вона допомогла арештувати людину.

Читайте також: Офіцери поліції Капітолія подали позов проти Трампа

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня Конгрес США мав затвердити результати голосування вибірників, які підтвердили перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Засідання довелося перервати на кілька годин через протести прихильників Дональда Трампа, які увірвалися до будівлі. Унаслідок зіткнень загинуло п'ятеро осіб. Після звільнення Капітолію від прихильників Трампа Конгрес США затвердив перемогу Байдена на президентських виборах.

Фото: FBI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-