У Москві затримали прессекретарку Навального і юристку ФБК

У Москві затримали прессекретарку Навального і юристку ФБК

Укрінформ
Напередодні анонсованого на сьогодні мітингу на підтримку опозиціонера Олексія Навального в Москві затримали його прессекретарку Кіру Ярмиш, а також юристку ФБК і продюсерку Ютуб-проєкту «Навальний Live» Любов Соболь.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Meduza.io з посиланням на адвокатів затриманих.

Адвокат Володимир Воронін повідомив у Твіттері, що поліцейські вивели Соболь з таксі біля метро "Автозаводська" і відвезли у відділ МВС по Донському району. За його словами, поліцейські оголосили план «Перехоплення», щоб затримати Соболь.

Пізніше адвокат Вероніка Полякова повідомила у Твіттері, що її підзахисну Кіру Ярмиш «затримали біля під'їзду її будинку, коли вона вийшла до магазину у дозволений слідчим час з 10 до 11 години».

Соболь і Ярмиш затримали перед всеросійської акцією протесту на підтримку Олексія Навального. Поліцейські в різних містах Росії проводять обшуки і затримання активістів і журналістів. Це відбувається в Москві, Петербурзі, Єкатеринбурзі, Кургані, Нижньому Новгороді, П'ятигорську, Сиктивкарі, Іркутську.

Читайте також: У Росії перекривають вулиці перед акціями на підтримку Навального

Як повідомлялося, прихильники Олексія Навального оголосили акцію на підтримку політика, який з 31 березня оголосив голодування в колонії. Політик домагається, щоб до нього допустили незалежного лікаря через болі у спині й ногах. У ФСВП стверджують, що Навальний отримує всю медичну допомогу, а лікарі оцінюють його стан як задовільний.

Фото: kira_yarmysh / Instagram

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-