У Росії перекривають вулиці перед акціями на підтримку Навального

У Росії перекривають вулиці перед акціями на підтримку Навального

Укрінформ
У Москві, де сьогодні очікується оголошення послання президента РФ Володимира Путіна Федеральним зборам, а прихильники опозиціонера Олексія Навального анонсували свою акцію, перекриють найближчі до Кремля вулиці і площі.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

Московська влада раніше заявила, що не погоджує акцію прихильників Навального. Генпрокуратура і Міністерство внутрішніх справ РФ застерегли від участі в мітингах, пригрозивши відповідальністю за кримінальною статтею про «участь у масових заворушеннях».

«Открытые медиа» зазначають, що поліція і росгвардійці 21 квітня будуть дотримуватися тієї ж тактики, що і на мітингах на підтримку Навального 23 і 31 січня цього року. Крім посилених нарядів у відділи поліції додатково викличуть слідчих і дізнавачів.

Читайте також: Навальний перебуває в одиночній камері туберкульозної лікарні – адвокат

У Костромі міська влада оголосила про обробку площ і скверів від кліщів у найближчі кілька днів. У Єкатеринбурзі і Челябінську перенесли репетиції параду на більш ранній час. Через це будуть перекриті центральні вулиці цих міст.

Як повідомлялося, 31 березня Олексій Навальний оголосив голодування в колонії. Він скаржився на болі у спині і ногах і вимагав кваліфікованої медичної допомоги. Адміністрація колонії не допускає до нього цивільного лікаря.

8 квітня 79 європейських політиків від 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального, а також звільнити політика з в'язниці. Відкриті листи на адресу президента РФ Володимира Путіна з вимогою допустити лікарів до Навального опублікували депутати регіональних російських парламентів і західні діячі мистецтв.

17 квітня лікарі Навального опублікували в соцмережах результати його аналізів крові і назвали стан політика критичним.

Прихильники російського опозиціонера оголосили про проведення 21 квітня у великих містах акцій на його підтримку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-