В ЄС виявили зв’язок вакцини Johnson & Johnson із тромбозом

В ЄС виявили зв’язок вакцини Johnson & Johnson із тромбозом

Укрінформ
Експерти регулятора ЄС з лікарських засобів виявили, що між медичним засобом компанії Johnson & Johnson та виникненням тромбозів існує зв’язок.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Це сталося після того, як у США зареєстрували невелику кількість випадків виникнення тромбозів після вакцинації, але експерти підтвердили, що переваги застосування вакцини все ж перевищують "дуже малі ризики".

В Європейській агенції з лікарських засобів (EMA) заявили, що попередження щодо рідкісного виникнення тромбозів слід додавати до етикеток медичного засобу проти COVID-19 від компанії Johnson & Johnson.

В EMA повідомили, що ці випадки треба розглядати як "дуже рідкісні побічні ефекти вакцини".

Минулого тижня компанія Johnson & Johnson припинила постачання вакцини до країн Європи після того, як американські чиновники рекомендували призупинити використання вакцини, виявивши шість випадків тромбозів серед майже 7 мільйонів людей, щеплених від COVID-19.

Читайте також: Імунолог оцінив шанси появи паспортів вакцинації у першій половині року

У компанії Johnson & Johnson порадили європейським урядам зберігати поставлені їм дози вакцини доти, доки регуляторний орган ЄС не видасть вказівок щодо їх подальшого використання. Широке застосування цієї вакцини в країнах Європи ще не розпочалося.

Як повідомлялося, раніше у США рекомендували тимчасово припинити використання вакцини Johnson&Johnson після того, як у шести американок віком від 50 років після щеплення нею виникли рідкісні тромбозні ускладнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-