У Польщі для пришвидшення вакцинації змінюють програму щеплень

У Польщі для пришвидшення вакцинації змінюють програму щеплень

Укрінформ
У Польщі з 26 квітня змінюють програму щеплень, аби прискорити вакцинацію населення. 

Про це повідомив на пресконференції у Варшаві голова канцелярії прем’єр-міністра Польщі Міхал Дворчик, передає кореспондент Укрінформу.

До 9 травня усі повнолітні отримають електронне направлення на щеплення і у визначені терміни зможуть зареєструватися на проведення вакцинації.

За новою програмою щеплень, з 26 квітня на проведення вакцинації у Польщі зможуть реєструватися люди, які народилися в 1974-1975 і подальших роках: щодня можна буде реєструвати людей, які народилися у два конкретні роки. Водночас з 7 по 9 травня можна буде реєструвати осіб, які народилися у 1994-2003 рр.

Читайте також: Польща перезавантажує систему щеплень

Як повідомив Дворчик, з 26 квітня відбуватиметься прискорення програми щеплень у зв’язку з отриманням у другому кварталі більших обсягів вакцини. Якщо вакцини буде багато, то щеплення проводитимуть і в неділю. Крім того, уряд формуватиме резервні списки, аби вакцина не марнувалася у випадку скасування людьми конкретних термінів щеплень.

Своєю чергою глава МОЗ Польщі Адам Недзельський повідомив, що найближчим часом буде поінформовано про подальше скасування обмежень, накладених урядом в умовах третьої хвилі пандемії COVID-19. За його словами, у першу чергу йтиметься про відновлення стаціонарного навчання для учнів 1-3 класів шкіл, відновлення роботи сфери послуг та роботи торговельних центрів. Скасування обмежень, можливо, відбуватиметься за регіональною ознакою.

Читайте також: Польща продовжує локдаун, але з послабленнями

Недзельський зазначив, що в Польщі домінує “британський” штам коронавірурсу, хоча вже виявлено випадки "нігерійської" та “південноафриканської” мутацій COVID-19.

За минулу добу, 19 квітня, у Польщі зафіксовано 9 246 нових випадків інфікування коронавірусом, 601 людина померла.

Від початку пандемії у Польщі інфікувалися понад 2,7 млн людей, близько 63 тис. померли.

Станом на сьогодні у Польщі виконано 9 млн щеплень, понад 2,2 млн отримали вже дві дози вакцини.

Читайте також: У світі зафіксували понад 142,7 мільйона випадків коронавірусу

За різними оцінками, у Польщі перебуває 1-1,3 млн громадян України. Українці, які легально перебувають і працюють або навчаються у Польщі, мають право на щеплення проти COVID-19 на таких же підставах, як і громадяни Польщі. Українці вакцинуються у Польщі у своїх вікових групах. На нульовому та першому етапах вакцинації відбулося або ще триває щеплення медиків, освітян, осіб літнього віку, людей із складними супутніми хворобами та представників силових структур. Нещодавно уряд Польщі повідомив про відмову від підходу до щеплень по групах, оголосивши, що відтепер вакцинація відбуватиметься по роках народження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-