У ЄС вважають правомірним рішення Чехії щодо російських дипломатів

У ЄС вважають правомірним рішення Чехії щодо російських дипломатів

Заява
Укрінформ
Євросоюз засуджує рішення Москви вислати 20 дипломатів у відповідь на правомірні дії уряду Чехії, який припинив діяльність агентів російських спецслужб на власній території.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві речника ЄС, оприлюдненій на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз підтримує Чеську Республіку та висловлює жаль з приводу видворення Росією 20 чеських дипломатів», - йдеться у заяві.

Зазначається, що влада Чехії, приймаючи рішення вислати 18 працівників російського посольства, мала обґрунтовані підозри в причетності агентів російської розвідки до вибуху на складі боєприпасів у Врбетицях у 2014 році, що призвів до загибелі двох чеських громадян.

Читайте також: Члени Вишеградської групи підтримали Чехію в конфлікті з РФ

Речник нагадав, що ці агенти ГРУ також причетні до отруєння Скрипалів у британському місті Солсбері у 2018 році.

«ЄС глибоко занепокоєний проявом негативної тенденції зловмисної поведінки Росії в Європі. Росія повинна припинити такі дії, які порушують усталені міжнародні принципи та норми, а також загрожують стабільності в Європі», - наголосив речник ЄС.

Читайте також: Україна підтримує реакцію Чехії на діяльність спецслужб Росії – МЗС

Як повідомлялося, минулої суботи, 17 квітня, уряд Чеської Республіки оголосив про те, що висилає з країни 18 працівників російського посольства, які були чітко ідентифіковані спецслужбами ЧР як офіцери російських спецслужб СЗР і ГРУ. 

У відповідь Кремль оголосив про рішення вислати з Москви 20 чеських дипломатів, чим фактично паралізував роботу посольства цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-