США продовжили «санкційні пільги» для дев’яти держпідприємств Білорусі

США продовжили «санкційні пільги» для дев’яти держпідприємств Білорусі

Список
Укрінформ
Офіційний Вашингтон продовжив на півтора місяця пільговий період тимчасового призупинення санкцій проти дев’яти державних компаній Республіки Білорусь.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США, оприлюдненому в понеділок, передає Укрінформ.

Так, згідно з новою Генеральною ліцензією 2H по Білорусі, виданою OFAC у понеділок, американським компаніям дозволяється до 3 червня 2021 року проводити операції з низкою білоруських підприємств. Серед них указані:

- «Білоруський нафтовий торговий дім»;

- «Білнафтохім»;

- «Білнафтохім США»;

- «Білшина»;

- ВАТ «Гродно Азот»;

- ВАТ «Гродно Хімволокно»;

- ВАТ «Лакокраска»;

- ВАТ «Нафтан»;

- ВАТ «Полоцьк Скловолокно».

Читайте також: Лукашенко заявляє, що спецслужби США готували «замах» на нього та синів

Як повідомлялося, санкції США проти цілого списку білоруських компаній були введені в 2006 році. Водночас, у 2015 році офіційний Вашингтон випустив генеральну ліцензію, яка тимчасово призупиняла дію обмежень проти дев’яти підприємств. З того часу пауза в санкціях постійно продовжувалася шляхом випуску нових генеральних ліцензій Мінфіну США.

Водночас, у березні цього року Державний департамент США пригрозив владі Білорусі, що пільговий період для цих підприємств може бути не продовжений у зв’язку з жорсткими утисками білоруською владою масових протестів у цій країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-