Кремль офіційно попередили про наслідки за ситуацію з Навальним – Білий дім

Кремль офіційно попередили про наслідки за ситуацію з Навальним – Білий дім

Укрінформ
США попередили Кремль офіційним каналом, що відповідальність за стан здоров’я та життя опозиційного політика Олексія Навального лежить на уряді Російської Федерації.

Про це заявила речниця Білого дому Джен Псакі, коментуючи розмову радника з питань нацбезпеки США Джейка Саллівана з главою російського Радбезу Миколою Патрушевим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, (розмова Саллівана й Патрушева – ред.) охоплює багато тем, та безумовно, ув’язнення та поводження з Олексієм Навальним – одна з них», - зазначила Псакі.

Вона підкреслила, що позиція американської сторони тверда: «Все, що відбувається з паном Навальним в ув’язненні за рішенням російського уряду, є відповідальністю російського уряду, і вони нестимуть відповідальність перед міжнародним співтовариством».

Читайте також: Прессекретар Навального: Зараз Олексій помирає

Речниця Білого дому також нагадала, що Сполучені Штати запровадили 2 березня санкції проти РФ за спробу отруєння Навального бойовою хімічною речовиною типу «Новічок». Санкції США були узгоджені з європейськими союзниками. Крім того, під час останньої телефонної розмови з Путіним глава Білого дому Джо Байден також порушив питання щодо незаконного ув’язнення російського опозиціонера.

Читайте також: Навального перевели у лікарню для засуджених

Як повідомляв Укрінформ, у неділю радник Байдена з питань нацбезпеки Джейк Салліван у телеінтерв’ю заявив, що Сполучені Штати попередили російську сторону, «що будуть наслідки, якщо Навальний помре». За його словами, адміністрація США розглядає різні варіанти санкцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-