Євросоюз солідарний з рішенням Чехії вислати 18 російських дипломатів

Євросоюз солідарний з рішенням Чехії вислати 18 російських дипломатів

Укрінформ
Європейський Союз солідарний з Чеською Республікою, яка вислала 18 російських дипломатів після встановлення їх причетності до вибухів на складах боєприпасів у 2014 році.

Про це у понеділок у Брюсселі під час прес-конференції за підсумками віртуального засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Чеський міністр закордонних справ поінформував нас про оголошене наприкінці минулого тижня рішення вислати 18 російських дипломатів, які були причетними до вибухів на складах боєприпасів у 2014 році. Ці дипломати були ідентифіковані розвідувальними органами Чеської Республіки як російські військові агенти. Європейський Союз солідарний з Чеською Республікою», - сказав високий представник ЄС.

Читайте також: Вислання з Москви 20 дипломатів паралізує посольство - віцепрем’єр Чехії

Він уточнив, що чеська сторона не зверталася з проханням вжити подібні заходи проти російських дипломатів в інших країнах ЄС.

Як повідомлялося, 17 квітня уряд Чехії оголосив про видворення 18 працівників російського посольства в Празі, які були ідентифіковані як офіцери російських спецслужб.

У відповідь Кремль оголосив про рішення вислати з Москви 20 чеських дипломатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-