Туреччина завершує розробку власної COVID-вакцини

Туреччина завершує розробку власної COVID-вакцини

Укрінформ
У турецькому університеті Ерджієс, що в провінції Кайсері, в центральній частині країни, провели успішні випробування фази-1 та фази-2 вакцини проти коронавірусу власної розробки. У разі успішного проведення фази-3 вакцину можна буде запускати у масове виробництво та використання.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на TRT Haber.

«Успішно завершено дослідження фази-2 кандидата на вакцину, розробленого в університеті Ерджієс, проти нового типу коронавірусу COVID-19. Вітчизняна вакцина буде готова до використання після завершення досліджень фази-3», - повідомляє телеканал.

На першому етапі препарат було випробувано на 45 добровольцях. На другому етапі - на 250. Третій етап передбачає залучення тисяч добровольців та проведення дослідження в міжнародному масштабі.

Якщо третій етап буде успішно завершено, Туреччина отримає вітчизняну вакцину.

Читайте також: У Туреччині розробили волокно, на якому коронавірус гине за пів години

Як повідомляв Укрінформ, наразі на різних етапах дослідження перебувають сім вакцин, розроблених турецькими науковцями. У випробуванні однієї з них в якості добровольця взяв участь міністр промисловості Туреччини Мустафа Варанк.

Станом на ранок 19 квітня у Туреччині вже вкололи 20 мільйонів доз вакцини від коронавірусу.

За даними Worldometer, у світі від початку пандемії підтверджено 142 178 034 випадки COVID-19, зокрема, 3 035 608 летальних, одужало 120 689 654 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-