У Польщі хочуть до осені зробити COVID-щеплення всім охочим

У Польщі хочуть до осені зробити COVID-щеплення всім охочим

Укрінформ
Уряд Польщі хоче з 10 травня відкрити запис на щеплення для осіб віком від 18 років і сподівається вакцинувати усіх охочих до кінця серпня.

Про це заявив у понеділок під час прес-конференції у місті Легніца глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“До 10 травня ми хочемо зробити усе можливе, щоб кожний громадянин, який має 18 років, отримав електронне направлення і з 10 травня міг записатися на щеплення. Ми сподіваємося, що найпізніше до кінця серпня, а можливо, навіть і раніше, а це залежатиме від кількості вакцини, яка доставлятиметься до Польщі. Кожний громадянин, який хоче вакцинуватися, зможе це зробити”, - зазначив Моравецький.

Із понеділка, 19 квітня, у Польщі відновили роботу ясла та дитсадки. За інформацією місцевих ЗМІ, польський уряд планує з 26 квітня відновити навчання 1-3 класів середніх шкіл та, можливо, роботу торговельних центрів.

Читайте також: Половині дорослих американців уже ввели першу дозу COVID-вакцини

За різними оцінками, у Польщі перебуває 1-1,3 млн громадян України. Українці, які легально перебувають і працюють або навчаються у Польщі, мають право на щеплення проти COVID-19 на таких же підставах, як і громадяни Польщі. Українці вакцинуються у Польщі у своїх вікових групах. На нульовому та першому етапах вакцинації відбулося або ще триває щеплення медиків, освітян, осіб літнього віку, людей із складними супутніми хворобами та представників силових структур. Нещодавно уряд Польщі повідомив про відмову від підходу до щеплень по групах, оголосивши, що відтепер вакцинація відбуватиметься по роках народження.

За минулу добу, 18 квітня, у Польщі підтверджено 7 283 нові випадки інфікування коронавірусом, 101 людина померла.

Читайте також: Пів року після щеплення: Moderna показала ефективність 90%

Від початку пандемії COVID-19 у Польщі інфікувалися понад 2,6 млн осіб, померли понад 62 тис.

Загалом, у Польщі виконано понад 8,8 млн щеплень, майже 2,3 млн осіб отримали вже дві дози вакцини.

Станом на ранок понеділка у світі загалом із початку пандемії підтверджено 142 017 767 випадків COVID-19, зокрема, 3 033 003 летальних. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-