У М'янмі під час протестів загинули 728 осіб

У М'янмі під час протестів загинули 728 осіб

Укрінформ
У М'янмі під час протестів проти військового перевороту починаючи з 1 лютого загинуло 728 осіб.

Про це повідомляє AP з посиланням на дані Асоціації підтримки політичних в'язнів (AAPP), передає Укрінформ.

В AAPP, яка веде підрахунок жертв протестів у цій країні, також поінформували, що за зазначений період у М'янмі заарештували 3141 людину.

Водночас уряд Японії вимагає звільнити затриманого напередодні в місті Янгон японського журналіста Юкі Кітацумі, який висвітлював протести у М'янмі.

Читайте також: У М'янмі силовики за добу вбили понад 80 протестувальників

«Ми будемо продовжувати просити М'янму про його (Кітацумі – ред.) дострокове звільнення, роблячи все можливе для захисту японських громадян у цій країні», - заявив речник японського уряду Кацунобу Като.

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжі та президент Він М'їн були заарештовані.

Читайте також: У М'янмі з нагоди святкування Нового року звільнили понад 20 тисяч в'язнів

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Шве тепер виконуватиме роль перехідного глави держави. Проте вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Багато країн засудили цей переворот. У М'янмі противники перевороту проводять масові протести, які силовики жорстоко придушують, застосовуючи й зброю.

Кілька країн Заходу, зокрема США, запровадили санкції проти військових М’янми або заявили про готовність до такого кроку.

Фото: CHO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-