У Страсбурзі стартує весняна сесія ПАРЄ

У Страсбурзі стартує весняна сесія ПАРЄ

Укрінформ
У Страсбурзі 19-22 квітня проходитиме весняна сесія Парламентської асамблеї Ради Європи.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, у зв'язку із карантинними обмеженнями делегати працюватимуть у гібридному режимі.

За порядком денним сесії, до делегатів у форматі відеоконференції звернеться канцлер Німеччини Ангела Меркель, як голова уряду головуючої у Комітеті міністрів Ради Європи країни.

Серед інших політиків безпосередньо у Страсбурзі перед Асамблеєю виступлять президент Європарламенту Девід Сассолі, президент Молдови Мая Санду та генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Під час весняної сесії комісар РЄ з прав людини Дуня Міятович представить доповідь про свою діяльність за 2020 рік.

Асамблея також проведе церемонію вручення правозахисної премії ім. Вацлава Гавела.

Серед актуальних питань порядку денного на сесію винесені й термінові дебати про арешт у січні 2021 року російського опозиційного політика Олексія Навального, а також щодо функціонування демократичних інститутів у Туреччині. Ці дебати передбачають ухвалення резолюцій.

За умови включення до порядку денного, ПАРЄ планує обговорити такі питання: «COVID-дозволи або сертифікати: захист основоположних свобод і правові наслідки», а також «Вірменські полонені та інші в’язні війни».

Окрім цього, попередньо заплановані дебати про «російську загрозу прагненню миру в Європі».

Читайте також: Українська делегація відбула на сесію ПАРЄ

Основний порядок денний весняної сесії включає дебати і ухвалення резолюцій щодо бачення Асамблеєю стратегічних пріоритетів Ради Європи; порушення прав людини та необхідності виборчої реформи у Білорусі; оподаткування у сфері цифрової економіки; дискримінації людей із хронічними захворюваннями; захисту прав людини серед національних меншин; а також європейської політики відносно діаспор.

Через карантинні обмеження весняна сесія проходитиме у гібридному форматі. Тобто делегати можуть фізично працювати у Страсбурзі, або голосувати дистанційно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-