США готуються до протестів через суд у справі вбивства Флойда

США готуються до протестів через суд у справі вбивства Флойда

Укрінформ
В очікуванні судового вироку поліцейському Дереку Шовіну, який 25 травня 2020 року убив афроамериканця Джорджа Флойда, Нью-Йорк та інші міста Сполучених Штатів готуються до масових протестів.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

«Ми ведемо постійні, буквально щоденні розмови (з жителями міста), - сказав мер Нью-Йорка Білл де Блазіо. - Очевидно, розвиток подій залежатиме від судового вироку».

Комісар департаменту поліції Нью-Йорка Дермот Ші зазначив, що в місті відбувається в  середньому по 10-20 протестів на день. «Це ніколи не припинялося, - сказав він, виступаючи на місцевому радіо. - Ми просто просимо всіх, хто, можливо, хоче висловити свої, так би мовити, побоювання з приводу цього суду, просто працювати разом, робити це мирно, без заподіяння шкоди, і ми разом пройдемо через усе це».

У місті Міннеаполісі, штат Міннесота, де було вбито Флойда, в середу 21 квітня, коли очікується судове рішення, усі державні навчальні заклади перейдуть на дистанційне навчання, повідомляє CNN

У центрі Міннеаполіса, де проводитимуть судові слухання, цього тижня встановили загорожу з колючого дроту навколо будівлі поліції. До центру міста стягнуто війська Національної гвардії.

У Вашингтоні столичний департамент поліції перейде на особливий режим патрулювання, починаючи з понеділка. До протестів також готуються Лос-Анджелес, Чикаго, Філадельфія та інші міста.

Читайте також: У Штатах - нова хвиля протестів через вбивство афроамериканця копом

Як повідомлялося, у Міннеаполісі поліцейський Дерек Шовін убив афроамериканця Джорджа Флойда після того, як Флойда затримали за підозрою у використанні фальшивих грошей. Шовін протягом 9 хвилин тиснув коліном на горло Флойда, внаслідок чого той задихнувся. Убивство спричинило масові протести по всій країні.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-