Засновник Amazon Джефф Безос залишив акціонерам останню пораду

Засновник Amazon Джефф Безос залишив акціонерам останню пораду

Укрінформ
Генеральний директор компанії Amazon Джефф Безос у своєму листі до акціонерів залишив їм «останню» пораду, закликавши берегти свою самобутність.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в США.

«Ми всі знаємо, що самобутність, оригінальність дуже цінна. Нас усіх учать бути собою. Що я справді прошу вас зробити, так це усвідомити, скільки насправді потрібно енергії, аби зберегти цю самобутність. Світ хоче, аби ви були типовими – тисячами способів, і це тисне на вас. Не дайте цьому статися», - написав Безос у своєму листі.

Читайте також: Засновник Amazon знову став найбагатшою людиною світу

Аби проілюструвати свою позицію, Безос навів уривок із книжки Річарда Докінза «Сліпий годинникар: як еволюція доводить відсутність задуму у Всесвіті»:

«Запобігання смерті - це мета, над досягненням якої потрібно працювати... Тіло після його смерті прагне повернутися до стану рівноваги з навколишнім середовищем… Наприклад, наші тіла зазвичай тепліші від навколишнього середовища, і в холодному кліматі їм доводиться наполегливо працювати над підтриманням цієї різниці. Коли ми вмираємо, ця робота зупиняється, різниця температур починає зникати, і ми врешті-решт набуваємо ту саму температуру, що й середовище... Якщо живі істоти не виявляють активності щодо запобігання цьому вирівнюванню, то зрештою зливаються зі своїм середовищем і припиняють існувати як автономні сутності».

Цей уривок, відзначає Безос, дуже актуальний для Amazon та всіх компаній, організацій і кожної особистості. Потрібна «безперервна наполеглива праця», щоб «зберегти нашу самобутність», написав він.

Читайте також: Компанія Безоса вдруге відклала запуск ракети New Glenn

Водночас «бути самим собою» нелегко, і це не дається «безкоштовно», написав Безос.

Він зазначив, що «світ завжди намагатиметься зробити Amazon типовішим – «привести нас у рівновагу з навколишнім середовищем. Це потребує постійних зусиль, але ми можемо й повинні бути кращими».

У лютому Безос оголосив, що залишить пост генерального директора Amazon і перейде на посаду виконавчого директора правління компанії. Він назвав своїм наступником Енді Джассі, який очолював підрозділ вебсервісу Amazon.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-