У Новій Зеландії знайшли мощі святих у банках із-під кави та содової

У Новій Зеландії знайшли мощі святих у банках із-під кави та содової

Фото
Укрінформ
У місті Крайстчерч у Новій Зеландії під час знесення католицького собору робітники знайшли священні реліквії - мощі святих - у банках з-під кави і пляшці з-під содової.

Про це повідомляє The Guardian, передає Укрінформ.

Собор у Крайстчерчі вирішили знести після того, як він сильно постраждав під час землетрусів у 2010 і 2011 рр., і відновленню не підлягав. Під час розбирання конструкцій у стінах будівлі знайшли чимало схованок.

Зокрема, були знайдені старий різдвяний вертеп, ящик із монетами і дві банки з-під кави фірми Greggs 1970-х рр. і скляну пляшку з-під содової Schweppes, розповіла архіваріус єпархії Крайстчерч Тріона Дусі.
Читайте також: В Україні вперше виставили мощі святих мучениць Віри, Надії та Любові та їх матері Софії

У цих банках та пляшці лежали фрагменти кісток, зокрема, один хребець, а також релікварії — невеликі металеві ємності, у яких за римо-католицькою традицією зберігаються мощі святих та інші священні реліквії.

Архіваріус зізналася, що не очікувала побачити реліквії, сховані у старих банках і пляшці.

Знайдені рештки мощей передали вченим, щоб визначити, коли вони були привезені в країну і кому могли належати.

Читайте також: Храм на Львівщині, де зібрані мощі понад 700 святих, можна побачити в 3D

У першому столітті церковна влада ухвалила рішення, що на вівтарі кожної церкви має бути реліквія. Ця постанова діяла до тих пір, поки Ватикан не відмовився від неї наприкінці 1960-х років.

Як повідомлялось, є церковні згадки про те, що в соборі у Крайстчерчі зберігалися мощі Святого Франциска Ассизького і Святого Вінсента, які були привезені в Нову Зеландію католицьким єпископом Джоном Граймсом.

У 2017 році Ватикан видав указ, який підтвердив давню заборону на купівлю-продаж реліквій, проте і досі є непоодинокі випадки такої незаконної торгівлі. New York Times повідомляв, що за даними італійської поліції, в Італії з 2010 року щороку реєструють понад 300 випадків викрадення релігійних реліквій.

Фото: Chris Skelton, Cathedral House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-