У Путіна немає чіткої мети – німецький експерт

У Путіна немає чіткої мети – німецький експерт

Ексклюзив
Укрінформ
Дії президента РФ Володимира Путіна на кордоні з Україною не мають чіткої мети, окрім як роздратувати Захід.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловила керівник дослідницької групи Східної Європи та Євразії берлінського Фонду «Наука та політика (SWP) Сьюзан Стюарт.

«Я не думаю, що Путін має якусь кінцеву мету. Я думаю, він просто вважає, нібито Росія має право ... контролювати те, що відбувається з Україною», - сказала Стюарт.

За її словами, нарощуючи військову силу поблизу кордону з Україною, російський президент прагнув "випробувати" главу Білого дому Джо Байдена та лідерів інших країн Заходу, а також Президента України Володимира Зеленського за те, що він не пішов Москві на поступки.

Читайте також: Яценюк: Українській армії потрібна летальна зброя, щоб зупинити Путіна і захистити Європу

На думку експерта, «Путіну подобається застосовувати військову силу, бо він знає, наскільки некомфортно при цьому почуваються інші гравці».

«Тож він вирішив зробити це шоу, перевірити реакцію Заходу, а вже потім вирішити, як діяти далі», - вважає Стюарт.

За її словами, це означає, що, з одного боку, Захід може мати реальний вплив на те, що відбувається, але водночас дуже важко прогнозувати, якими будуть дії Путіна. Рішення російського президента є «ситуативними, і тому їх важко передбачити», зазначила Стюарт.

Читайте також: Штати не побояться заходів, здатних сильно вдарити по економіці РФ — радник Президента

Як повідомляв Укрінформ, останнім часом відбувається нарощування російських військ поблизу державного кордону України на півночі, на сході та на півдні, а також в окупованому Криму. Крім того, збільшилася кількість випадків порушення перемир’я на Сході України з боку збройних формувань РФ.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок у переговорному процесі й демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-