Прессекретар Навального: Зараз Олексій помирає

Прессекретар Навального: Зараз Олексій помирає

Укрінформ
Лікарі російського опозиційного політика Олексія Навального опублікували в соцмережах результати його аналізів крові і називають його стан критичним.

Про це повідомляє Укрінформ.

За словами особистого лікаря Навального, голови «Альянсу лікарів» Анастасії Васильєвої, у крові політика критичний вміст калію, що загрожує тяжкими наслідками, аж до зупинки серця.

Прессекретар Навального Кіра Ярмиш у Фейсбуці заявила, що "зараз Олексій помирає".

"У його стані це питання днів. А у вихідні адвокати просто не зможуть до нього потрапити, і ніхто не знає, що буде у понеділок", - написала вона.

Читайте також: Світові знаменистості нагадали Путіну, що Навальний потребує негайного лікування

При цьому Ярмиш посилається на думку Олександра Полупана - лікаря, який був у складі московської бригади медиків, які приїжджали в Омськ, коли Навального отруїли. Коментуючи оприлюднені аналізи політика, медик написав у Фейсбуці: "Це абсолютне показання для госпіталізації. Якщо не почати лікувати, він помре впродовж найближчих днів".

Як повідомлялося, 2 лютого Симоновський суд Москви відправив Олексія Навального в колонію у кримінальній справі «Ів Роше» 2013 року, яку Європейський суд з прав людини визнав неправомірною. Опозиціонер має провести в ув'язненні близько двох з половиною років.

Через півтора місяця адвокати Навального заявили про різке погіршення стану його здоров'я. За їхніми словами, опозиціонер скаржиться на сильний біль у спині, крім того, у нього відмовляє нога. При цьому Навальний передав адвокатам, що не отримує належної медичної допомоги, з ліків йому виписали лише ібупрофен. Політик також скаржився на те, що йому не повідомляють діагноз і результати МРТ.

31 березня Навальний оголосив голодування з вимогою допустити до нього запрошеного лікаря.

12 квітня стало відомо, що опозиціонеру погрожують примусовим годуванням.

8 квітня велика група депутатів Європарламенту в складі 79 європейських політиків від 17 країн ЄС підписали спільну заяву з вимогою до російської влади негайно допустити незалежних лікарів до Навального, а також звільнити політика з в'язниці.

Фото: ЕРА-Vostok photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-