Справа на $3 мільярди: у США хакеру з України дали десять років

Справа на $3 мільярди: у США хакеру з України дали десять років

Укрінформ
Суд у Вашингтоні засудив громадянина України Федора Гладиря до 10 років позбавлення волі за низку кібератак, що призвели до фінансових втрат на суму понад $ 3 млрд.

Про це повідомляє міністерство юстиції США, передає Укрінформ.

Як зазначається, Гладир був керівником хакерського угруповання FIN7, що налічувало понад 70 осіб. Злочинці шляхом зламу систем американських компаній отримували доступ до особистих даних клієнтів.

Тільки у США FIN7 зламала комп'ютерні мережі компаній у 49 штатах та окрузі Колумбія, викравши дані понад 15 мільйонів карт клієнтів.

Читайте також: Швеція викликала посла Росії через розслідування кібератак

Головний суддя округу Вашингтон Рікардо Мартінес, оголошуючи вердикт, заявив, що кіберзлочинність стала найбільшою загрозою для фінансового здоров'я Америки та громадян у всьому світі. Він також наголосив на необхідності суворих вироків для кіберзлочинців, аби ті, хто вирішить піти цим шляхом, "розуміли, що коли їх спіймають, покарання буде значущим ".

Гладир також ма сплатити 2,5 мільйона доларів компенсації.

Читайте також: Хакери злили у мережу дані більш як мільйона користувачів Clubhouse

Федір Гладир разом із ще з двома українцями був заарештований за звинуваченнями в участі в діяльності хакерської групи FIN7, де він був системним адміністратором. Його заарештували у Дрездені у 2018 року на вимогу правоохоронних органів США та екстрадували до Сіетла.

У вересні 2019 року він визнав себе винним за обвинуваченнями в здійсненні кібератак та шахрайстві в обмін на зняття решти обвинувачень. Йому загрожував термін ув’язнення до 25 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-