У М'янмі з нагоди святкування Нового року звільнили понад 20 тисяч в'язнів

У М'янмі з нагоди святкування Нового року звільнили понад 20 тисяч в'язнів

Укрінформ
З нагоди традиційного відзначення Нового року влада М'янми в суботу звільнила 23 184 ув'язнених із в'язниць по всій країні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Субота - це перший день традиційного Нового року в М’янмі та останній день п’ятиденного святкування, що зазвичай відзначають відвідуванням буддистських храмів та вечірками на вулицях.

Цьогоріч продемократичні активісти закликали скасувати урочисті заходи, а замість цього зосередитись на акціях з відновлення демократії після військового перевороту 1 лютого.

"Ці затримані (яких звільнили сьогодні - ред.) були переважно заарештовані до 1 лютого, але є й такі, хто потрапив до в'язниці після тих подій", - сказав телефоном представник Служби виконання покарань К'яу Тун Оо.

На запитання, чи міг хтось із звільнених сьогодні бути затриманий у зв'язку з протестами проти військового перевороту, він відповів, що не володіє детальною інформацією щодо амністії.

У той час як військові звільняють тисячі в'язнів, вони продовжують шукати 832 людини за ордерами на арешт у зв'язку з протестами, заявили у Асоціації підтримки політичних в'язнів" (AAPP).

Читайте також: У М'янмі силовики за добу вбили понад 80 протестувальників

Як повідомляв Укрінформ, 1 лютого військові у М'янмі відсторонили від влади цивільне керівництво держави та оголосили надзвичайний стан. Вони обґрунтували свої дії заявами про маніпуляції на парламентських виборах у листопаді.

Керівник правлячої партії М'янми "Національна ліга за демократію", очільниця МЗС та фактичний лідер країни Аун Сан Су Чжи та президент Он М'їн були заарештовані.

Колишній генерал та віцепрезидент М'їн Све тепер виконує роль перехідного голови держави. Проте вся повнота влади належатиме керівнику збройних сил Мін Аун Хлайну, поки діятиме надзвичайний стан.

Під час протестів проти військового перевороту в М'янмі з 1 лютого загинули понад 700 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-